Lektioner och kurser

Jag ger lektioner i klassisk ridning och ”work in hand” till ryttare med egen häst. Klassisk ridning kan vara allt ifrån att starta med en ung eller outbildad häst eller ryttare som är ny inom klassisk ridning, till att jobba med förfining av hjälper och övningar för ett mer avancerat ekipage. I utbildningen av en ung häst ingår ”work in hand” och longering som steg på vägen och det kan även användas för vidareutbildning av en redan skolad häst.   Dessutom erbjuder jag sitsträning på min häst Moët som även kan stå till tjänst med att inviga ryttare utan egen häst i den klassiska dressyrens grunder. Till elever med egen häst kommer jag och håller lektionen på plats.

Efter lektionen får du som elev en skriftlig sammanfattning av lektionen; vad som är bra, vad du behöver träna på och förslag på övningar.

Lektionspris: 450 kr för en lektion + reseersättning
En lektion är cirka 1 timme.
Mängdrabatt är möjlig om man är flera som rider samtidigt eller om du bokar flera lektioner samtidigt. Jag lämnar gärna offert på kurser.
 
För dig utan häst ger jag sitstränings lektioner på lånehäst som står uppstallade på Färingsö utanför Stockholm. 
Lektionspris: 450 kr + hästhyra

Unghästutbildning och träning av häst

Jag åtar mig även träningsuppdrag och inridning av unghästar om det går att ordna beroende på var hästen är uppstallad eller om jag för tillfället har möjlighet att ha en ”extrahäst”. Jag ser då gärna att vi kombinerar detta med lektioner för den ordinarie ryttaren.
Träningsuppdragen kan variera från att jag tränar en häst på heltid till att jag rider hästen några dagar per vecka.

Sitsträning

Grunden till bra ridning och optimal inverkan på hästen är en sits i balans. Därför arbetar jag gärna med lektioner i sitsträning. Det  innebär sitsövningar på min häst som longeras.

Work-in-hand

Att arbeta hästen vid hand är en fantastisk metod att träna hästen. Hästar som till exempel inte ska belastas på grund av skada kan med fördel hållas igång med träning vid hand.
Jag kan också hjälpa till med träning av hästar som t.ex toleransträning. 

Teorilektioner och föreläsningar

I samband med lektioner eller kurser går det utmärkt att även koppla på teorilektioner.

Föreläsningar i klassisk ridning med fokus på kommunikation, balans och lätthet anordnas för grupper. Kontakta mig för offert.