Nyheter och annat aktuellt

2019 > 06

Midsommardagen firades med en Djurgårdsritt. Fantastiska ridvägar och helt otroligt att vi inte möter några andra ryttare på dessa fantastiska vägar! Hästarna får ju stå ut med en del, men det som var farligast den här dagen var de runda skuggorna från lamporna längst vägarna, de var ju inte tända i solskenet men solen gjorde att det blev skuggor av dem som tydligen såg väldigt kostiga ut.
Vi startade vid Kaknästornet och hade sedan en glasspaus vid Bikopsudden där det finns en riktigt fin gräsyta som man får rida på så där blev det lite trav och galopp. Vi blev fotograferade av väldigt många den här dagen, kul att vi kan bidra till att vara en av Stockholms turistattraktioner!
Väldigt trevlig ritt, soligt och fint men en frisk vind som höll insekterna borta!

Nu laddar vi för Beakursen 12-14 juli, kom och titta eller varför inte vara med och rida vi har fortfarande plats för någon ryttare till!

Nationaldagen firades med en morgondemo på Forsens Ridanläggning och Gård i Vendeslö. Det var ett otroligt trevligt ställe att komma till där vi fick support och hjälp av ägare och personal med allt från iordningställandet av ridhuset till parkeringsanvisningar åt de åskådare som kom. Åskådarna var många och alla verkade positivt inställda trots att jag tror vi prickade in årets hittills varmaste dag. Även det hembakade fikat verkade populärt.
Temat var Work in hand och vi visad hur vi arbetar hästar från marken vilket är ett bra komplement till ridning. 
Nu har vi ingen mer morgondemo inplanerad, nästa blir efter sommaren.
Nästa aktivitet är kurs för Bea på Rotbrunna i Enköping 12-14 juli.
På hemmaplan har det varit betessläpp för de flesta hästarna men Moët får hålla sig delvis inne ett tag till, det är en mycket långsam betesinvänjning som gäller för henne,
Qlara har däremot fått gå ut och uppskattar livet ute med kompisarna även om det inte riktigt ser ut så på bilden.

En liten film från vår morgondemo på Berga