Nyheter och annat aktuellt

2019

Nu har vi haft årets sista EdL kurs, även den här gången hade vi en ny deltagare, en av dem som var och tittade på kursen i somras, det är roligt. Vi hade som vanligt en trevlig kurs och det fungerar väldigt bra att vara på Rotbrunna, både vi och hästarna trivs bra!
Datum för nästa års kurser är:
23-25 maj
13-15 juli
23-25 oktober

Anmälan till mig på Lena@Equusit.se eller 0733837952 både för ryttare och åskådare!
Sommarens Beakurs är nu avslutad. Vi hade en helt ny deltagare som var mycket nöjd efter kursen. Det är alltid roligt med nya ryttare som upptäcker EdL. Det var även ganska många nya åskådare på plats, jätteroligt.  Nästa kurs blir månadsskiftet september -oktober, hoppas vi ses då! 

Midsommardagen firades med en Djurgårdsritt. Fantastiska ridvägar och helt otroligt att vi inte möter några andra ryttare på dessa fantastiska vägar! Hästarna får ju stå ut med en del, men det som var farligast den här dagen var de runda skuggorna från lamporna längst vägarna, de var ju inte tända i solskenet men solen gjorde att det blev skuggor av dem som tydligen såg väldigt kostiga ut.
Vi startade vid Kaknästornet och hade sedan en glasspaus vid Bikopsudden där det finns en riktigt fin gräsyta som man får rida på så där blev det lite trav och galopp. Vi blev fotograferade av väldigt många den här dagen, kul att vi kan bidra till att vara en av Stockholms turistattraktioner!
Väldigt trevlig ritt, soligt och fint men en frisk vind som höll insekterna borta!

Nu laddar vi för Beakursen 12-14 juli, kom och titta eller varför inte vara med och rida vi har fortfarande plats för någon ryttare till!

Nationaldagen firades med en morgondemo på Forsens Ridanläggning och Gård i Vendeslö. Det var ett otroligt trevligt ställe att komma till där vi fick support och hjälp av ägare och personal med allt från iordningställandet av ridhuset till parkeringsanvisningar åt de åskådare som kom. Åskådarna var många och alla verkade positivt inställda trots att jag tror vi prickade in årets hittills varmaste dag. Även det hembakade fikat verkade populärt.
Temat var Work in hand och vi visad hur vi arbetar hästar från marken vilket är ett bra komplement till ridning. 
Nu har vi ingen mer morgondemo inplanerad, nästa blir efter sommaren.
Nästa aktivitet är kurs för Bea på Rotbrunna i Enköping 12-14 juli.
På hemmaplan har det varit betessläpp för de flesta hästarna men Moët får hålla sig delvis inne ett tag till, det är en mycket långsam betesinvänjning som gäller för henne,
Qlara har däremot fått gå ut och uppskattar livet ute med kompisarna även om det inte riktigt ser ut så på bilden.

Nu har vi haft årets första Bea kurs och den första där jag var huvudansvarig som arrangör. Det är mycket att få ordning på när man både ska rida själv och se till att allt annat fungerar men som tur är har jag många bra medhjälpare för att få allt att fungera. 
Moët har skött sig mycket bra under kursen, vi har tränat mycket skolskritt och galoppombyten. Det blev en ganska bra kombination eftersom galoppombyten är jobbigt för Moët som ännu inte tappat all vinterpäls. Då är det bra att även ha något stillsamt att träna på.
Vi hade några nya deltagare på kursen och det är alltid roligt. En är dessutom intresserad av att börja instruktörsutbildningen och det är jättekul.
Det var dessutom ganska många fotdeltagare vilket också är kul. Alla var mycket positiva så jag hoppas många kommer tillbaka vid nästa tillfälle som är 12-14 juli.

Nu har vi datum för vårens morgondemos! 

6 April kl 10 på Söderby gård i Vallentuna så är temat Galoppera ännu mera!

Det är alltså en uppföljning av det tidigare Galoppera mera temat med ännu fler galoppövningar! Kom och titta! Tyvärr kan jag inte vara med själv den här gången men jag är säker på att Anna, Lena och Ingrid klarar sig bra utan mig.

Anmäl till Ingrid  ingrid.anderson@live.se eller 0730 977 503

Nästa tillfälle blir den 6 juni mer info om den kommer!

Det har varit dåligt med uppdateringar på hemsidan det senaste året men nu ska jag bättra mig! Jag tänkte börja med lite uppdateringar om kurser och aktiviteter inom École de Légèreté i Sverige.

Vi planerar kurser med Bea Borelle vid 3 tillfällen under året:
17-19 maj 
12-14 juli 
30 sep-2 okt
Samtliga tillfällen är på Rotbrunna häst och kursgård i Enköping.
Kurserna är öppna för alla ekipage som vill utveckla sig och som strävar efter att rida med små, lätta hjälper på en häst i god balans.
Det finns också möjlighet att deltaga som åskådare.
Vi kommer även att behöva elever att undervisa som ett led i instruktörsutbildningen. Då får man möjlighet till en gratislektion med en av oss som är instruktörer eller instruktörselever där instruktören får en utvärdering efteråt. Det kan vara väldigt givande även för den som är elev och kan vara en bra introduktion till EdL.

Är du intrsserad av att deltaga eller har frågor får du gärna maila mig på Lena@equusit.se eller ringa på 0733 837 952

Vi planerar också för 2 morgondemonstrationer under våren. Mer info om datum, plats och tema kommer snart!

Ett annat event jag vill nämna nu under våren är att Anna Wallén och Que Halo kommer att åka till Equitana i Tyskland och vara med på EdL´s uppvisningar där. Equitana är den största hästmässa som finns, det var 16 mässhallar sist vi var där. Jätteroligt att vi återigen har en svensk representant med på plats. Anna och Que Halo var med där även 2016. 
 

En liten film från vår morgondemo på Berga