Nyheter och annat aktuellt

2020

Moët fick fång på nytt nu för någon vecka sedan. Det började som en lätt fångkänning som märktes bara när hon gick på hårt underlag, men trots att hon med en gång fick gå tillbaka till grushage förvärrades det. Trots medicinering hade hon väldigt ont så det fanns inte mycket att göra. Man kan inte låta en kompis sedan mer än 20 år ha ont utan hon fick lämna oss. Hon är väldigt förstås väldigt saknad.

EdL kurserna under nästa år kommer att hållas av Sylvia Stössel från Schweiz. Hon är Master Teacher inom École de Légèreté och vi ser fram emot att välkomna henne till Sverige. Det kommer att bli två kurser under 2021 den första 13 till 16 maj och nästa 16 till 19 september. Så nu hoppas vi att nästa år blir pandemifritt och att det kommer att gå bra att hålla kurser då.

Den här våren har ju inte riktigt varit som vanligt! Vi har fått ställa in våra morgondemos och även den Beakurs som var planerad i maj! 
Bea kommer inte heller att komma till kursen nu i juli, Anna Wallén kommer att hålla kurs på Rotbrunna under den tiden istället. Anna är en av oss som är utbildad EdL instruktör här i Sverige, hon är även utbildad ridlärare samt har en väldig erfarenhet av att utbilda hästar och ryttare. Det kommer att bli roligt att ha kurs även om vi kanske får fundera lite över boende mm så att vi kan hålla det avstånd som rekommenderas. 
Det är verkligten härligt att sommaren är här igår var vi på en härlig ridtur på Djurgården, ett väldigt bra sätt att fira nationaldagen på! Idag var det betessläpp för Qlara och hennes beteskamrater, det var mycket uppskattat! 
Moët får ju börja lite försiktigt med betet men vi har avgränsat en hage där hon och hennes kompis Tusse fått börja gå, till en börja med i korta stunder  men det är ändå något.

Nu är det snart dags för årets första morgondemo med temat "Galoppera mera" på Rotbrunna häst och kursgård i Enköping. Den 28 mars klockan 10 anmäl till ingrid.anderson@live.se.
23- 25 maj är det sedan dags för årets första EdL kurs med Bea Borelle på Rotbrunna. Ryttarplatser är fullbokade men det går att ställa sig på "återbudslista" och dessutom går det jättebra att komma som åskådare.
Hör av er till mig Lena@equusit,se  för anmälan eller frågor.

Om du vill ha en introduktion till Philippe Karls träningsfilosofi eller vill ha några tips för din egen ridning, så finns streamade utbildningsvideor på wehorse.com
Där beskriver Philippe Karl principerna för sin filosofi med hjälp av sina egenritade teckningar och därefter kan du ta del av stegvis träning där han rider och förklarar träningen från grunden fram till avancerade övningar.
Du kan börja med det första stegen här:
PK filmer.
 
Använd denna bonuskod för att få 30% rabatt på årsabonnemang:
2020-legerete-Swe

 

God fortsättning på det nya året!
Vintern har ju inte kommit än, vi får väl se om det blir någon. Det skulle ju kännas bra med lite snö istället för lera i hagarna!

Årets första morgondemo kommer att bli den 28 mars på Rotbrunna, återkommer om tema.
Sedan planeras en morgondemo den 6 juni!

Beakurserna i år är:
23-25 maj
13-15 juli
23-25 oktober
 

En liten film från vår morgondemo på Berga