Nyheter och annat aktuellt

2015 > 05

Förra helgen var jag och tittade på en kurs med Jean Luc Cornille på Johannesberg. Jean Luc är en biomekanik expert som nu var i Sverige för första gången. Han är fransman men bor numera i USA. Clinicen pågick fredag till söndag, jag var där lördag och söndag. Varje dag började med teori, den skulle pågå 1 timme enligt programmet men det blev nog närmare 2 timmar per dag. Han var intressant att lyssna på och det var mycket biomekanik med bilder på hur hästen rör sig i olika rörelser. 
Han pratade mycket om hästens naturliga asymetri, hur man rakriktar genom att minska "korridoren" för hästen, också om att inte rida i ett övertempo utan anpassa till hästens takt. På söndagen var temat för teorin piaff.
Under lektionerna pratade han mycket om sits och vikten av att ha vikten över sittbenen.     
Det är alltid rologt med ny inspiration och den här gången var det mycket av tankarna om sitsen som fastnade hos mig.
 

Morgondemon den 9 maj var inte lika välbesökt som den vi hade på Broknäs, vi var nog lite sena med att få ut informationen om den. Det var ca 15 personer som kom i det fina vårvädret. Vi visade samling den här gången Anna, Lisa och jag red och Pernilla var speaker. Vi visade först lite uppvärmningsjobb, sedan galopp med förberedelser för piruetter och så visade Anna och Que Halo fina piruetter. Därefter visade vi förberedelser för piaff och sedan det färdiga resultatet även där och slutligen passage och hur man kommer dit. Det verkade som om de som kom var nöjda och vi fick mycket positiva kommentarer. Det var några ”nya” åskådare som inte sett någon av våra tidigare demos och det är ju alltid roligt.

Bilden visar mig och Moët i lite piaffsteg, Moët har inte lika lätt för samlande rörelser som Izzy och Que Halo men det börjar ändå likna piaff nu, det är roligt. Det visar ju att de metoder vi använder fungerar för alla hästar. Nu blir nästa demotillfälle under vår kurs i juli då vi ska ha en demodag den 25 juli, då på Rotbrunna gård i Enköping.  

 
På lördag den 9 maj är det morgondemo med temat samling på Berga gård på Färingsö.  Vi börjar kl 10 och i ca 1 timme visar vi och berättar hur vi jobbar, därefter blir det fika med mer tid för frågor.
För att kunna baka lagom mycket till fikat vill vi gärna att ni anmäler er senast på onsdag den 6 maj till info@ekipage-1.se.
Vägbeskrivning www.ska-berga.se
 

En liten film från vår morgondemo på Berga