Clinic med Jean Luc Cornille

Förra helgen var jag och tittade på en kurs med Jean Luc Cornille på Johannesberg. Jean Luc är en biomekanik expert som nu var i Sverige för första gången. Han är fransman men bor numera i USA. Clinicen pågick fredag till söndag, jag var där lördag och söndag. Varje dag började med teori, den skulle pågå 1 timme enligt programmet men det blev nog närmare 2 timmar per dag. Han var intressant att lyssna på och det var mycket biomekanik med bilder på hur hästen rör sig i olika rörelser. 
Han pratade mycket om hästens naturliga asymetri, hur man rakriktar genom att minska "korridoren" för hästen, också om att inte rida i ett övertempo utan anpassa till hästens takt. På söndagen var temat för teorin piaff.
Under lektionerna pratade han mycket om sits och vikten av att ha vikten över sittbenen.     
Det är alltid rologt med ny inspiration och den här gången var det mycket av tankarna om sitsen som fastnade hos mig.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter