Mediterranean Horsemanship

Förra veckan var jag på en kurs i Mediterranean Horsemanship med Craig Stevens. Det är ett sätt att jobba med sin häst på ett lugnt sätt med händer, rep eller ”stick”. Jag vill inte kalla det spö här eftersom man använder det mer som en förlängning av armen på ett lugnt sätt med mjuka tryckningar. Det är lite som meditation med häst. Enligt Craig har det här sättet att kommunicera med hästar sina rötter i den tid då man först började tämja hästar. Det bygger helt på att med små tryckningar nästan mer som smekningar, kommunicera med hästen. Här gäller det att själv vara väldigt öppen i sinnet och lyssna på de lika små svar som hästen ger på dina tryckningar. Det här görs alltså från marken förslagsvis i stallet men hjälper till att bygga upp en fin kommunikation med hästen som sedan kan användas i andra sammanhang. Det var väldigt intressant men också väldigt filosofiskt. Ja tror det är en nyttig övning för de flesta av oss resultatorienterade ryttare, här har man inget mål med det man gör annat än att umgås med sin häst på ett harmoniskt sätt.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter