Beakurs med demodag

Nu har vi avslutat vårens Beakurs som ingår i EdL utbildningen. Den här gången var jag bara med på kursen i 2 dagar och på demodagen, eftersom Moët inte är fullt igång och jag tyckte att 5 dagar skulle bli för mycket för henne.På lördagen red vi igenom det vi skulle visa på demodagen på söndagen och efter det lite piaffträning. Moët skötte sig mycket bra, det verkar som om hon tycker detär roligt att få vara med igen.
Demodagen var lyckad, det kom ett 60-tal åskådare, varav ganska många som inte sett något av EdL tidigare. Vi började med en liten ”teaser” där Lisa och Izzy gjorde en liten uppvisning till musik. Mycket fint förstås! Sedan visade Bea hur hon jobbade med 2 elever. Ingrid med Chili som longerade och Jessica som red Iza.
Efter en fikapaus visade jag och Moët skrittarbete och lite piaffträning. Det gick bra även om jag blev lite förvånad när Bea vile att vi skulle visa piaff, det hade vi inte bestämt i förväg.
Sedan visade Pernilla och Altsar travarbete och Lisa och Serra Donna galopp.
Demon avslutades med att Anna red Que Halo till musik , det var som vanligt imponerande.
Sedan följde en frågestund där Bea pratade så att vi så småningon var tvungna att avbryta henne för att de åskådare som behövde gå, skulle ha en chans att göra det.
Det kändes som en lyckad dag med många positiva kommentarer,några åskådare har också hört av sig efteråt om att de vill ha lektioner.
På måndagen fortsatte kursen Moët och jag jobbade lite med skolor i trav. Det gick jättebra och det var roligt eftersom jag mest jobbat med det från marken, men det var inga problem att göra samma sak uppsuttet nu. Sedan jobbade vi vidare med jambettes, det är fortfarande lite svårt att få till de med höger ben, då är det svårt att gå framåt samtidigt. Vänster går mycket bättre.
Den här kursen hade vi några nya ridande deltagare, de verkade trivas bra och vi trivdes med dem och hoppas de kommer tillbaka.  
Tack till Anipic.se Jessica Eriksson för fina foton.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter