Bea Kurs augusti-september 2016

I månadskiftet augusti september hade vi sommarens Bea-kurs. Det började blött och kyligt, några hästar på Rotbrunna där kursen skulle hållas hade feber så vi ville inte ta dit några hästar innan man visste vad som var fel. Det bestämdes därför att vi skulle börja kursen på Pernillas utebana, på måndagsmorgonen när kursen skulle börja öste regnet ner. Vi kämpade på bra i regnet, jag ställde min transport så att vi som var åskådare kunde stå inne i den och titta, men Bea och den ryttare som red blev riktigt blöta.
Framåt eftermiddagen fick vi besked att hästarna som hade feber  hade anaplasma, dvs smittade via fästingar alltså inget som var smittsamt från häst till häst. Vi bestämde oss för att flytta till Rotbrunna och jag som red sist fick rida inomhus. Det kändes bra Moët tycker väldigt illa om regn och brukar vara svår att rida i spöregn…..
Resten av kursen var vädret bra och ridningen inomhus.  Roligt med kurs och Moët skötte sig mycket bra.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter