Nyheter och annat aktuellt

2015 > 04

Förra veckan var det dags för EdL kurs. Moët skötte sig fantastiskt bra och fick mycket beröm, Vi tränade mycket på samling och det känns verkligen att nu både orkar hon och vet hur hon ska göra! Det är väldigt roligt. Vi började också träna jambettes uppsuttet förut har vi bara gjort det från marken. Hon var väldigt duktig även där så snart ska vi även klara av lite spansk skritt. Den här gången red jag även Arthur 2 av dagarna, han hade som vanligt bråttom. Det är hans vanliga ”problem” och det blir inte lättare när man är på bortaplan. Det blev mycket övergångar och jobb på att kunna rida neck extension utan att han ökar takten.
Det var nyttigt att rida en annan häst på kursen, bra också att Bea fick se lite mer av Arthur än hon fick göra under elevpresentationen i höstas.

Nästa kurs är i juli och då ska vi också ha en demodag, som vi började planera lite för under förra veckan.    

Nästa vecka är det dags för kurs med Bea Borelle, det är en del av instruktörsutbildningen i EdL. Vi håller till på Rotbrunna går i Enköping, tisdag till fredag. Det ska bli roligt, jag ska förutom att rida min egen häst Moët också rida Arthur. Arthur var elevhäst till mig på förra kursen och Bea ville gärna se honom igen. Det blir intensiva dagar med ridning och teori samt att titta på andra som rider. Det är öppet för åskådare, kontakta Pernilla Deijfen på pernilla.deijfen@hotmail.com eller 070-8419736.

Förra veckan var jag på en kurs i Mediterranean Horsemanship med Craig Stevens. Det är ett sätt att jobba med sin häst på ett lugnt sätt med händer, rep eller ”stick”. Jag vill inte kalla det spö här eftersom man använder det mer som en förlängning av armen på ett lugnt sätt med mjuka tryckningar. Det är lite som meditation med häst. Enligt Craig har det här sättet att kommunicera med hästar sina rötter i den tid då man först började tämja hästar. Det bygger helt på att med små tryckningar nästan mer som smekningar, kommunicera med hästen. Här gäller det att själv vara väldigt öppen i sinnet och lyssna på de lika små svar som hästen ger på dina tryckningar. Det här görs alltså från marken förslagsvis i stallet men hjälper till att bygga upp en fin kommunikation med hästen som sedan kan användas i andra sammanhang. Det var väldigt intressant men också väldigt filosofiskt. Ja tror det är en nyttig övning för de flesta av oss resultatorienterade ryttare, här har man inget mål med det man gör annat än att umgås med sin häst på ett harmoniskt sätt.

 

En liten film från vår morgondemo på Berga