Dagens morgondemo

Idag har vi haft morgondemo med temat Work in Hand. Drygt 30 åskådare kom och tittade, vi fick många bra frågor och det kändes som om det väldigt engagerad och uppskattande publik.
Lisa visade först longering med Izzy. Hon visade att man kan longera på raka spår och volter, byta varv mm och samtidigt jobba med hästens laterala balans.
Sedan visade alla ekipagen Anna med Lucas, Lisa med Izzy och jag med Moët work in hand. Pernilla var dagens speaker. Vi jobbade med övergångar, sidvärtsrörelser i skritt och trav samt hur vi jobbar för att komma till piaff. Izzy och Lisa visade sedan ”färdig” piaff och passage.
Moët var väldigt pigg idag, det var ju länge sedan hon fick vara med på något liknande. Vi har ju mest arbetat från marken hela vintern, varvat med lite uppsuttet skrittarbete. Det är roligt att hon är i så fin form nu igen. 
Efter demot blev det fika med hembakta kakor och tid för fler frågor i den superfina cafélokalen i Bergas ridhus!
Nästa tillfälle att se oss EDL elever i arbete blir 10 april då vi har en demodag under vårens kurs med Bea Borelle. Nästa morgondemo blir 6 juni på Högdalens gård!  

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter